Výučba v reálnych podmienkach ako modul škola realitou 2
„Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ“
Európska únia
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR
Operačný program Vzdelávanie
Prioritná os 1 – reforma systému vzdelávania a odbornej prípravy
Opatrenie 1.1 Premena tradičnej školy na modernú
Sprostredkovateľský orgán pod riadiacim orgánom pre operačný program Vzdelávanie:
Agentúra Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre štrukturálne fondy EÚ
v súčasnosti Výskumná agentúra
Oznámenie o ukončení projektu
Stredná odborná škola obchodu a služieb, Ul. P. Jilemnického 24, Trenčín
realizovala projekt pod názvom
Výučba v reálnych podmienkach ako Modul škola realitou
Dopytovo orientovaný projekt
ITMS kód: 16110130348
Výška NFP: 321 430,32 €
Cieľová skupina: študenti a pedagógovia SOŠ obchodu a služieb, Ul. P. Jilemnického 24, Trenčín
Projektu sa zúčastnilo 131 študentov a 18 pedagogických zamestnancov školy
Trvanie: 9/10-6/2012, nasledujúce monitorovacie obdobie 5 rokov: 2012-2016
Strategický cieľ: Zvýšenie efektívnosti školského vzdelávacieho programu strednej odbornej školy implementáciou nových foriem a metód vzdelávania.
Špecifické ciele:
1. Inovácia obsahu študijných programov, metód a formy štúdia, didaktických prostriedkov rozvíjajúcich kľúčové kompetencie žiakov
2.Implementácia nových učebných osnov a inovatívnych metód výčby do vzdelávacieho programu v oblasti gastronómie a hoteliérstva
Aktivity projektu:
1.1 tvorba nových školských osnov, plánov, študijných programov, dokumentov pre inovované vyučovanie,
2.1 vytvorenie nového metodicko-didaktického materiálu na výučbu anglického jazyka,
2.2 kurz cudzieho kazyka so zameraním na odbornú slovnú zásobu v oblasti gastronómie a hoteliérstva pod vedením 3 zahraničných lektorov,
2.3 praktická výučba žiakov a pedagogických zamestnancov v zahraničí - Cyprus,
2.4 praktická výučba žiakov v nových učebniach - stredisko pre gastronómiu, pre servis a hotelovú recepciu, pre hotelový manažment.
Projektový manažér: Mgr. Mária Hančinská