Žilinská gastronomická jeseň 2018 pod záštitou Klubu kuchárov a cukrárov
Dňa 8. novembra 2018 sa naša škola zúčastnila súťaže Žilinská gastronomická jeseň 2018 pod záštitou Klubu kuchárov a cukrárov.
Súťažilo sa v troch kategóriách: Kuchár, Street food a kategória Pekár.
Naša žiačka,Ema Bulejčíková z III.HB reprezentovala školu v kategórii kuchár - junior (určená žiakom stredných odborných škôl) so studeným predjedlom: Kozí syr s orieškami podávaný na šaláte so sezamovými štangličkami a hlavným jedlom z povinnej suroviny bravčové karé.
Hlavné jedlo nazvala: Bravčové karé v jesennom župane, bačovské zemiaky, hubové ragú, blanšírovaná zelenina.
Na súťaž sa pripravovala sa pod vedením Mgr. Zámečníkovej.
Pokrmy Emka pripravila podľa receptúry, v stanovenom časovom limite, dodržala všetky hygienické požadavky a pokrm vkusne upravila na tanieri.
Umiestnila na peknom štvrtom mieste.
Blahoželáme
-Ing. Šargavá-