Tak nám praktickou skúškou zmaturovali čašníci a kuchári
Podvečer 10. mája 2019 bol trocha nervózny, trocha sviatočný, trocha nezvyčajný, trocha náročný (to bol vlastne už celý týždeň – aspoň pre niektorých), ale najmä náramne voňavý a chutný... Práve vtedy totiž skladalo svoju praktickú maturitnú skúšku 31 štvrtákov – kuchárov a čašníkov z IV. ČK Ing. R. Meravého a IV. KZ Ing. J. Olejníkovej.
Pozvaní hostia si vyberali medzi rozmanitými dobrotami: trenčiansky pikantný šalát s drevorubačským chlebom, welington z jelenej panenky, kapusníky so slaninou, huspenina, pečienka v lokši, prepelica supreme s omáčkou z lesného ovocia, oškvarkové pagáčiky, pečené rebrá z diviaka so šalátom z červenej šošovice, steak z daniela s fazuľkami na smotane, šampiňóny plnené pastou z bryndze a medvedieho cesnaku, uhorky plnené ovčím syrom a mrkvou, jahodové gule z odpaľovaného cesta, jelenia panenka obalená v slaninke, či hrachová krémová polievka s krutónmi. To všetko a ešte veľa ďalších chutných jedál a pravdaže nápojov. Nechýbal ani príjemný kultúrny program, o ktorý sa postarali Novodubnické mažoretky a náš bývalý absolvent ako DJ i spevák.
O tom, že zadanú tému - Špeciality Trenčianskeho regiónu zvládli maturanti veľmi úspešne, vám napovedia aspoň fotografie.
Na ústnych maturitách budeme šikovným kuchárom a čašníkom držať palce. Rovnako im prajeme veľa úspechov všade tam, kde budú pracovať k spokojnosti svojich zákazníkov a šíriť tak dobré meno našej školy.
-Ing. J. Olejníková-