Súťaž zručnosti kuchárov Skills 2017
Dňa 18. 10. 2017 sa na SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne uskutočnilo školské kolo súťaže Skills v príprave hlavného jedla s prílohami na tému „ Špecialita regiónu v modernej úprave".
Cieľom bolo pripraviť žiakov na 7. ročník semifinálového kola postupovej súťaže žiakov hotelových akadémií a stredných odborných škôl v odbore kuchár v školskom roku 2017/2018. Súťaž organizuje Klub mladých kuchárov a čašníkov a Štátny inštitút odborného vzdelávania pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu slovenskej republiky.
Súčasne sme chceli motivovať šikovných študentov k budúcemu povolaniu a umožniť im prezentovať svoje schopnosti a kreativitu.
Školského kola súťaže sa zúčastnili žiaci 2. – 4. ročníka. V súťaži si zmeralo sily trinásť žiakov, ktorí mali za úlohu v časovom limite 120 minút pripraviť hlavný pokrm s použitím kačacích pŕs alebo hovädzej falošnej sviečkovice. Študenti ukázali svoju šikovnosť, fantáziu, cit a všetky pokrmy, ktoré pripravili boli veľmi chutné, boli pastvou pre oči a doslova gastronomickým zážitkom.
V hodnotiacej komisii bolo päť osôb, za učiteľov odborných predmetov Mgr. Anna Zámečníková, Bc. Oľga Galková a Ing. Radoslav Meravý a dvaja študenti piateho ročníka hotelovej akadémie Karolína Nedielková a Lukáš Zovčák.
Víťazom sa stal Erik Kapusník z III. KZ triedy, druhé miesto obsadila Barbora Darnádiová z II. AB triedy a na treťom mieste sa umiestnila Nikola Denková z III. HB triedy.
Víťazom blahoželáme a všetkým súťažiacim želáme mnoho ďalších úspechov v ich profesionálnom raste.
-D.Šargavá, R. Meravý-