Súťaž Baileys cofee CUP 2025
Žiači našej školy Adam Paroha a Samuel Faraone z II.HA sa pod vedením Ing. Gabriely Kelešiovej zúčastnili dňa 7.2. 2025 celoslovenskej baristickej súťaže Baileys Cup vo Zvolene. Organizátorom súťaže bola Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu a garantom súťaže Škola baristu pod vedením Stanislava Cibuľu.
V časovom limite desať minút museli pripraviť pre odbornú porotu 2x espresso, 2x cappuccino, 2x voľný nápoj, ktorého základnou zložkou bolo espresso a Baileys Cream Original. V silnej konkurencii 29 žiakov zo 16 gastronomických škôl z celého Slovenska predviedli svoje baristické zručnosti a kreativitu pri príprave voľného nápoja.
Víťazné priečky sme tentokrát síce neobsadili, nakoľko naši mladí baristi svoju cestu len začínajú, ale v tomto prípade platí: „Aj cesta je cieľ a každá skúsenosť nás posúva dopredu“.
Žiakom pri príprave pomáhali aj úspešné členky baristického krúžku Monika Tomaničková a Kristína Kelešiová zo IV.HA .
Všetkým za vzornú reprezentáciu ďakujeme a želáme veľa úspechov na ďalších súťažiach.
Za baristický krúžok
Ing. Gabriela Kelešiová