Someliersky kurz 2014

V dňoch 23. až 26. apríla absolvovali ďalší študenti Jilemáku svoj someliersky kurz. Rozšírili si tak svoje znalosti a zručnosti pri správnom servise vína a jeho senzorickom hodnotení, pochopili, ako úžasne sa vie snúbiť jedlo s vínom a aký dôležitý je marketing vínnej reštaurácie.

Počas kurzu nadobúdali študenti nielen zaujímavé informácie, vyskúšali si praktické ukážky možností servírovania vína a výberu vhodného vína k jednotlivým druhom jedál, ale bližšie spoznali aj výrobu a podávanie ušľachtilých nápojov ako sú cognac a whisky,  skúmali  vône cigár, osvojili si postup ich zapaľovania.

K najväčším a najpodstatnejším dôvodom, prečo by tento kurz  študenti gastronómie mali absolvovať, nesporne patrí senzorické hodnotenie vín, ktorého ovládanie dokáže  rozšíriť obzory, slovnú zásobu a posilniť schopnosti komunikovať s hosťom.

Veda o výrobe vín je skutočným majstrovstvom. Práve preto ňou možno vždy očariť hosťa, ak sa k tomu pridá schopnosť pútavo,  presvedčivo a korektne prezentovať a servírovať vína, ušľachtilé nápoje ale aj cigary, profesionalita tým na cti rozhodne neutrpí.

Tento kurz z nových absolventov neurobí somelierov hneď, ale je odrazovým mostíkom pre ďalšie a náročnejšie získavanie vedomostí a zručností najmä na reálnych akciách.

Absolventi somelierskeho kurzu v školskom roku 2013/2014:

Porubanová  Zuzana                 Striežencová  Tanja                   

Lörinczová  Janka                       Janíčková  Lívia                                      
Kuruc  Jaroslav                            Čuhárová  Vanesa                      
Gabrišová  Patrícia                     Ševčivová  Dominika                            
Kusenda  Zdenko                        Ševčík  Natanael                         

Drhová  Barbora                         Gašparovičová  Ľubica      


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac September 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30