Someliersky kurz 2014
V dňoch 23. až 26. apríla absolvovali ďalší študenti Jilemáku svoj someliersky kurz. Rozšírili si tak svoje znalosti a zručnosti pri správnom servise vína a jeho senzorickom hodnotení, pochopili, ako úžasne sa vie snúbiť jedlo s vínom a aký dôležitý je marketing vínnej reštaurácie.
Počas kurzu nadobúdali študenti nielen zaujímavé informácie, vyskúšali si praktické ukážky možností servírovania vína a výberu vhodného vína k jednotlivým druhom jedál, ale bližšie spoznali aj výrobu a podávanie ušľachtilých nápojov ako sú cognac a whisky, skúmali vône cigár, osvojili si postup ich zapaľovania.
K najväčším a najpodstatnejším dôvodom, prečo by tento kurz študenti gastronómie mali absolvovať, nesporne patrí senzorické hodnotenie vín, ktorého ovládanie dokáže rozšíriť obzory, slovnú zásobu a posilniť schopnosti komunikovať s hosťom.
Veda o výrobe vín je skutočným majstrovstvom. Práve preto ňou možno vždy očariť hosťa, ak sa k tomu pridá schopnosť pútavo, presvedčivo a korektne prezentovať a servírovať vína, ušľachtilé nápoje ale aj cigary, profesionalita tým na cti rozhodne neutrpí.
Tento kurz z nových absolventov neurobí somelierov hneď, ale je odrazovým mostíkom pre ďalšie a náročnejšie získavanie vedomostí a zručností najmä na reálnych akciách.
Absolventi somelierskeho kurzu v školskom roku 2013/2014:
Porubanová Zuzana Striežencová Tanja
Lörinczová Janka Janíčková Lívia
Kuruc Jaroslav Čuhárová Vanesa
Gabrišová Patrícia Ševčivová Dominika
Kusenda Zdenko Ševčík Natanael
Drhová Barbora Gašparovičová Ľubica
Fotogaléria
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
|
2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |