Skvelé zahájenie a úspešne ukončenie somelierskeho kurzu na našej škole
Ďakujeme Asociácií somelierov Slovenskej Republiky a samotnej pani prezidentke Beáte Vlnkovej za to, že nám sprostredkovala skvelé nové vedomosti o víne, vinárstvach a histórii vína vo svete.
Navštíviť nás prišiel dokonca aj Rastislav Šuták najlepší a najznámejší somelier na Slovensku, ktorý nás reprezentoval na dvoch európskych a svetových somelierskych súťažiach. Vo Viedni a Antverpách sa umiestnil v štvrťfinále na 13. a 24. mieste. Je viceprezidentom Asociácie slovenských somelierov.
Ľudia si somelierov väčšinou spájajú s vínom, ale somelier by mal mať znalosti aj o iných nápojoch. O ušľachtilých destilátoch, pive, káve a čaji. A najmä – vie, ako snúbiť víno s jedlom.
Stať sa dobrým somelierom, je dlhá cesta , my sme urobili na nej prvý krôčik. Je na každom z nás, či budeme vo vzdelávaní pokračovať. Určite ale získané vedomosti využijeme súkromne, na školských súťažiach, na praxi, či už priamo v práci.
Bolo to skvelé rozhodnutie na kurz sa prihlásiť !
Patrícia Jánošíková, III.HA