Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky V.HA – „Čarovná jar“

V piatok 28.4.2023 sa u nás na „Jilemáku“ konala praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky triedy V.HA odbor hotelová akadémia.

Žiaci mali zadanú jednotnú tému
a/Kuchári (2 žiaci): Navrhnite 5- chodové slávnostné menu podľa témy – jeho súčasťou musí byť hlavný chod s využitím povinnej suroviny kuracie stehno s kožou a flambovaný dezert.
Praktická realizácia: Uvarte hlavný chod – 6 porcií, s využitím povinnej suroviny kuracie stehno s kožou a vhodnými prílohami. Pripravte dezert príp. múčnik – 6 porcií, vhodný na flambovanie.

b/Čašníci (2 žiaci): Navrhnite slávnostnú tabuľu podľa témy, vyberte nápoje a správne ich priraďte k jednotlivým chodom, rozpracujte dispozičné riešenie a výsek tabule pre 1 hosťa.
Praktická realizácia – čašníci: Nastrite slávnostnú tabuľu pre 4 osoby. Dokončite dezert príp. múčnik pri stole hosťa – predveďte zručnosť flambovanie. Predveďte servis vhodne zvoleného nápoja k hlavnému chodu.

Žiaci sa svojej úlohy zhostili svedomito, naplno sa prejavila ich kreativita a samostatnosť. Ich prácu si môžete pozrieť a kvalitu posúdiť na fotografiách v prílohe.

Ing. Barteková, Bc. Gavendová, Ing. Meravý


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Január 2025 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31