Jilemáci na Trenčianskom Bio jarmoku
Naše dobroty koštovali návštevníci Trenčianskeho Bio jarmoku
Mesto Trenčín a Centrum environmentálnych aktivít zorganizovali 23. septembra 2016 festival chutí, vôní a radostí života spojený s láskou k prírode, ktorý sa pod názvom Bio - jarmok uskutočnil na Mierovom námestí v Trenčíne.
Na programe boli predaj a ochutnávky biopotravín a gazdovských produktov, poradňa prírodných záhrad a kompostovania, ovocinárska poradňa, výstava a ochutnávka starých odrôd, muštovanie, prednášky a diskusie v Coffee Sheep, hry a tvorivé dielne nielen pre deti a na záver cyklo – tombola.
Neodradili ich ani „papierovačky“, cez ktoré sa museli prebojovať, aby si vyslúžili účasť na podujatí a doslova si vyskúšali svoju flexibilitu, keď dva dni pred jarmokom museli z prevádzkových dôvodov (odstávka plynu v deň jarmoku) meniť sortiment ponúkaných koláčov.
Záver však stál za to! Študentky hotelovej akadémie, ktoré sa podieľali aj na príprave koláčov, už pár minút pred spustením predaja čelili otázkam nedočkavých zákazníkov. Veď kto by odolal? Na pulte sa vynímali a na zákazníkov čakali tradičné repáky, kapustníky, pagáčiky z kyslej kapusty, tyčinky z chlebového cesta, cuketový koláč, jablkový mrežovník, slivkový koláč a hráškové suflé.
Hlavným cieľom našej účasti na Bio-jarmoku však nebol predaj. Každý výrobok bol pripravený aj na ochutnávku, popri predaji sme mali k dispozícii propagačný materiál o našej škole, ale všetko prekonali živé, komunikatívne a milé reprezentantky hotelovej akadémie - dievčatá z III. HA : Nina Karasová, Karolína Mišovcová, Natália Ondrášková a Adriana Haljaková.
Ďakujeme, bola radosť s vami pracovať. Veríme, že nie poslednýkrát.
-Ing. Dagmar Šargavá-