Exkurzia v hoteli Mercure 2015

Dňa 12. 02. 2015 sa naša trieda, 5.HB, spolu s pani zástupkyňou Ing. Milenou Mjartanovou zúčastnila exkurzie v business hoteli Mercure v Bratislave. Tento luxusný dizajnový hotel sa môže  popýšiť štyrmi hviezdičkami a patrí do portfólia francúzskej hotelovej spoločnosti ACCOR.

Po príchode sme sa zoznámili s pánom Michalom Stanom, zástupcom F&B managera, ktorý je mimochodom absolventom našej školy. Naša návšteva sa začala prehliadkou ubytovacieho úseku. Celkovo má hotel 175 izieb a je zameraný najmä na business klientelu. Prešli sme si všetky typy ponúkaných izieb a to štandardné izby s jedným alebo dvomi oddelenými lôžkami, izby s King size bed a apartmány Privilege, ponúkajúce hosťom väčší komfort a luxus.

Výhodou týchto apartmánov je Privilege lounge, obývacia miestnosť, ktorá slúži hosťom na trávenie voľného času. Zaujalo nás najmä dizajnové riešenie izieb a taktiež vybavenie konferenčných miestností. Zdalo sa nám obdivuhodné ako je hotel šetrný k životnému prostrediu.

Následne sme prešli stravovacím úsekom. Zarazili sme sa nad prísnymi hygienickými a bezpečnostnými kontrolami. Tento hotel ponúka vysoký štandard stravovacích služieb, o čom sme sa presvedčili aj nahliadnutím do jedálnych lístkov.

V celom hoteli vládne francúzska atmosféra, ale jeho zamestnanci sa snažia vkladať do nej niečo naše slovenské. Pevne veríme, že táto exkurzia zocelila naše teoretické vedomosti a ukázala nám, aká je ozajstná práca v hotelierstve.

V závere by sme sa chceli poďakovať pánovi Stanovi a jeho kolegom za čas a poskytnuté informácie. Hotelu prajeme, aby naďalej úspešne napredoval a udržal si svoje postavenie.      

Dominika Barančíková, Patrícia Žovincová (5. HB)


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac August 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31