1. miesto v súťaži BEER BARTENDER JUNIOR, Trenčiansky pivný someliér v novom šate

Trenčiansky pivný someliér v novom šate 

Dňa 27. marca 2019 sa v Strednej odbornej škole na Jilemnického ulici v Trenčíne konal už 7. ročník súťaže známej pod pôvodným názvom Trenčiansky pivný someliér. Vzhľadom na pozitívny vývoj pivnej kultúry na Slovensku a potrebu naň reagovať, konala sa súťaž pod novým názvom. Súťaž prebiehala v dvoch kategóriách – kuchár a čašník, pod záštitou Trenčianskeho samosprávneho kraja.

V našej škole sme privítali súťažiacich a hostí zo siedmich stredných odborných škôl so zameraním na gastronómiu a hotelierstvo zo Slovenska a z Moravy.

Novým sponzorom podujatia bol pán Martin „Melo“ Meliš, ktorý zastupuje produkty firmy Heineken Slovensko. Hodnotiacimi komisiami boli odborníci z praxe.

V kategórii kuchár súťažilo celkom 10 študentov a najúspešnejšie si počínala Monika Gajdošová zo Strednej školy gastronómie a služieb Přerov, na druhom mieste skončil Marek Jakubek zo Strednej školy obchodu a služieb Nové Mesto nad Váhom a tretiu priečku obsadil Ladislav Žierik zo Strednej školy obchodu a služieb Púchov.

Cenu za originálny nápad získal študent našej školy Kristián Ovádek.

Kuchári pripravovali pokrm na báze piva. Témou súťaže bola  Československá kuchyňa.

Víťazné jedlá pripravené na báze piva:

  1. miesto – Pečený zubáč, šťuchané zemiaky, rybí nok na citrónovom liste, mrkvové pyré a žĺtkovo – kôprová omáčka
  2. miesto – Jelení steak so zemiakovými šúľancami, vínovou omáčkou a oskorušami marinovanými v pive
  3. miesto – Kačacie prsia „souis vide“, omáčka z čierneho piva, mrkvovo-zemiakové pyré, cibuľka plnená bryndzou, zemiaková knedľa

Cena za originalitu : Veggie burger, rump steak s pivovou omáčkou, zemiakovými chipsami a    guacamole

 

V kategórii čašník súťažilo 12 študentov a to z teoretických vedomostí o výrobe piva a pivných štýloch, zručnostiach v čapovaní piva na 2 rôznych výčapných kohútoch a tiež v degustácii slepých vzoriek piva a voľnej prezentačnej pivnej tematike.

Najlepšie si počínali nasledovní súťažiaci:

1. miesto - Tomáš Ibl zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb Trenčín,

2. miesto - Sebastián Ozimák z Hotelovej akadémie Ľ. Wintera Piešťany , 

3. miesto – Patrik Kolodzej z Hotelovej akadémie O. Brucknera Kežmarok.

Víťazom gratulujeme, všetkým ďakujeme za účasť a tešíme sa na ďalší ročník.

- Ing. Eva Srogoňová-


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Február 2025 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28